PAS 2 El suport:
Els tests que usem han de tenir format mitjà. El tipus d'hortalisses que es poden plantar no seran massa grans, de manera que no cal malgastar molt espai. A més, hem de tenir en compte la resistència estructural del balcó, no sobrecarregant en excés.
És fonamental que els contenidors que utilitzem per a les plantes estiguin foradats pel fons perquè les arrels no es podreixin. No cal comprar testos, sempre podem reutilitzar de casa llaunes, garrafes d'aigua tallades per la part superior o simples cubs de plàstic que amb 2 o 3 forats al fons. Serviran sense problema.
Agricultura ecològica en general i aprendre a ser autosuficient amb productes com cosmètics, menjar, beguda, etc...i sobretot ser respectuós amb el teu entorn.
Tant en un terreny, més o menys extens o com a la teva propia casa, el que em de fer sempre es planificar-ho tot amb antel-lació.
1. Rotació de cultius
Les rotacions de cultius són indispensables per mantenir la fertilitat dels sòls i evitar els problemes de plagues i fongs del sòl i de males herbes que poden suposar la repetició dels mateixos cultius en el mateix lloc.
2. Aigua
• S'intenta fer un ús eficient de l'aigua i no malgastar.
• Es poden reutilitzar les aigües residuals urbanes i industrials per a l'agricultura. Una altra alternativa és la dessalació d'aigües marines o salobres
• La sobreexplotació d'aqüífers provoca la salinització d'aigües i sòls per la invasió de fronts marins en zones costaneres, mentre que a les zones interiors, resulta de la invasió dels fronts salins en contacte amb materials salífers i guixencs. Tant una com l'altra són de difícil solució.
3. Erosió
• L'erosió i la degradació del sòl és un dels grans problemes ambientals.
• Per evitar l'erosió de l'aigua i del vent, llaura poc, cobreix el sòl amb un mantell a força de fem i palla, per exemple.
• Entre els fruiters es mantenen cobertes d'herba i es sega de tant en tant.
• Disminueix el vessament mitjançant marjades, sistemes de drenatge i cavallons o obstacles que trenquin la continuïtat del pendent.
4. Conreu
• En general, s'ha de llaurar amb la terra en saó. És a dir, ni molt humit ni molt sec. Quan es llaura amb poca humitat s'obté una estructura massa esmicolada o terrosa.
Per contra, les tasques fetes amb massa humitat solen pastar i cimentar les partícules disgregades a l'assecar el terra. Encara que per sembra pot interessar fer-ho amb la terra més seca perquè quedi fina.
• No llaurar per rutina, sinó quan sigui necessari, reduint al màxim el nombre de labors.
• Evitar voltejar el sòl o barrejar horitzons.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada